Čtyřiačtyřicetiletá rodačka z Komárna figuruje mezi čtveřicí obviněných jako osoba, která zprostředkovala vraždu Jána Kuciaka mezi Marianem Kočnerem a Zoltánem Andruskóem.

Podle odborníků i vlastní svědecké výpovědi trpí panickou poruchou, má přehnané emoční projevy a vyznačuje se sebedramatizací a egocentrismem. Zatím jde o jedinou obžalovanou z Kuciakovy vraždy, která měla přímo komunikovat s Kočnerem.

Ze zpráv v aplikaci Threema vyplývá, že Kočner se Zsuzsovou pravidelně, i vícekrát za den, komunikoval. Intenzivně mu též pomáhala se sběrem podpisů pro nově vznikající politickou stranu Cieľ, sháněla lidi bez domova jako bílé koně, řešila falšování dokladů i diskreditaci různých funkcionářů a politiků.

Zsuzsová si psala s několika vlivnými muži, mezi nimiž měl být například podnikatel a šéf strany “Sme rodina” Boris Kollár, předseda slovenského parlamentu a Slovenské národní strany Andrej Danko či bývalý ministr obrany Martin Glváč. Podle odborníků se osobnost Zsuzsové vyznačuje nepříměřenou koketností a nadměrnou péčí o vlastní vzhled.

Zsuzsovou po devíti letech policie obvinila také v případě vraždy exprimátora slovenského města Hurbanovo Laszlóa Basternáka. Posléze byla spojena rovněž s přípravou vražd prokurátorů Maroše Žilinky a Petra Šufliarského a dokonce i advokáta Daniela Lipšice. Ten u soudu vystupuje jako právník rodiny Kuciakových.

Koncem září, den poté, co policie zadržela Zoltána Andruskóa, Tomáše Szabóa a Miroslava Marčeka, zatkli v Komárně také Zsuzsovou.

zpět na hlavní článek