Nitranský oligarcha Norbert Bödör u soudu vypověděl, že s Marianem Kočnerem udržoval přátelský vztah a spoluzakladatele Penty Jaroslava Haščáka považoval za známého. Kromě toho, že je synem šéfa vlivné soukromé bezpečnostní agentury Bonul Miroslava Bödöra, je taktéž vzdáleným příbuzným bývalého policejního prezidenta Tibora Gašpara.

S Marianem Kočnerem si Bödör vyměnil mezi lety 2017 až 2018 tisíce zpráv a zjevně se spolu také bavili o probíhajících policejních vyšetřováních a informacích z policejních databází. Před soudem však Bödör popřel, že by s Gašparem řešil věci pracovního rázu.

„Prosím, pokud možno, potřeboval bych pavouka. Děkuji,“ požádal Kočner Bödöra, na což Bödör odpověděl: „Jistě.“ Kočner poté ještě dodal: „I pavouky dětí, pokud nějaké mají.“ Informace, kterou Kočner žádal, měla zahrnovat adresy, jména dětí a dalších rodinných příslušníků a poznávací značky aut lidí, které Kočner považoval za své nepřátele. I to Bödör popírá.

Exšéf slovenské civilní rozvědky Peter Tóth před soudem v Pezinku uvedl, že Bödör z poloviny financoval sledování novinářů včetně Kuciaka.

zpět na hlavní článek