Podílíme se na konferenci Network v Bratislavě

Slovenská protikorupční organizace Aliancia Fair-play v pondělí 26. září pořádá druhý ročník neformální konference Network. České centrum pro investigativní žurnalistiku se na akci částečně také podílí, proto si dovolujeme zveřejnit toto stručné sdělení:

V krajinách V4 vzniká množstvo skvelých nápadov a občianskych iniciatív. Mohli by zásadne skvalitniť život v regióne. Na opačnej strane je však stále veľa prekážok – od korupcie cez neochotu a nezáujem.

Preto známa slovenská protikorupčná organizácia Aliancia Fair-play spolu s Českým centrem pro investigativní žurnalistiku, Fundacija ePanstwo, Visegrad Fund a Noémi Alexa organizuje v pondelok 26. septembra v Bratislave druhý ročník neformálnej konferencie Network, aby vzájomne poprepájala dobré nápady, skúsenosti, hodnotných ľudí a ich odborné rady a skúsenosti, aby boli silnejší.

Na prednáškach, diskusiách a worshopoch počas jedného dňa stretnete vyše 20 spíkrov. Tešiť sa môžete na Luka Ravenscrofta z britského Behavioural Insights Team, ktorý ukáže, ako využívať behaviorálne vedy na zlepšenie rozhodovania občanov. Nemenej atraktívne bude stretnutie s českou štátnou zástupkyňou Lenkou Bradáčovou, ktorá vyšetruje najväčšie korupčné kauzy či s Dánielom Bolykym z Maďarska, ktorý spolupracuje so svetoznámym psychológom Philipom Zimbardom a snaží sa meniť ľudí na každodenných hrdinov.


Kompletní program a lístky nájdete zde.

Jedním z hlavních podporovatelů konference je Visegrad Fund.

network-logos