investigace.cz získala českou Novinářskou cenu

Nadace OSF včera udělovala již po dvanácté novinářské ceny. investigace.cz si ze čtyř nominací odnesla jedno ocenění v kategorii audiovizuální žurnalistiky za „Nejlepší rozhovor, beseda nebo diskuze.“ 

Ocenění získal podcast ODPOSLECH, konkrétně rozhovor s ruským opozičním novinářem Romanem Aninem. Porota ocenila způsob vedení rozhovoru novináře Lukáše Nechvátala s Romanem Aninem, který je s největší pravděpodobností českému publiku neznámý. Posluchači tak dostali možnost slyšet rozhovor, ve kterém vynikla především vzájemná vnímavost pro souvislosti a silná nadčasová předpověď událostí, jež je v kontextu dnešní doby více než mrazivá.
Společně s Lukášem Nechvátalem byla oceněna i Nikola Klepáčková, která na podcastu spolupracovala.
Celý rozhovor z dubna 2021 si můžete poslechnout níže.

 

 

investigace.cz byla nominována také v kategorii psaná žurnalistika „Nejlepší analyticko-investigativní příspěvek“ za kauzu Pandora Papers, která odhalila utajené offshorové schéma Andreje Babiše.
V kategorii Česko-slovenská cena veřejnosti 2021 byla investigace.cz nominována celkem dvakrát. První nominace byla opět za kauzu Pandora Papers: V hlavní roli Andrej Babiš. Druhou nominaci si vysloužil text, který odhalil slovensko-čínskou pračku a peníze ve spolupráci s ICJK a Aktuality.sk.

Slovensko: Kilogramy úplatků pro policejního prezidenta

Přehled všech vítězných i nominovaných prací v letošním ročníku Novinářské ceny najdete na webových stránkách Nadace OSF.

Všem oceněným gratulujeme.

Delegace investigace.cz na Novinářské ceně, foto: archiv investigace.cz

Autor textu: Redakce
Autor úvodní fotografie: Archiv investigace.cz


Tento text vznikl díky finanční podpoře čtenářů, jako jste vy. Přidejte se do Klubu neprůstřelných a podpořte naši práci.