Home Fondy EU Mapa eurodotací

Mapa eurodotací

Pomozte nám zmapovat projekty financované z Evropské unie! Na eurodotace jsme si za poslední roky zvykli tak, že je bereme jako samozřejmost. Nově vzniklé projekty neoceňujeme. Stejně chladnými nás však nechávají i různé podvody, které se v rámci eurodotací dějí. Bere se přece z cizího.

Pojďte to s námi změnit. Pomozte nám vytvořit kvalitní mapu, do níž můžete zaznamenat ty dobré projekty financované z EU, které zlepšují náš život a vytvářejí kvalitní veřejný prostor. Zároveň nám můžete pomoci posvítit si na ty “cinklé”, při jejichž realizaci odtekly evropské peníze do kapes zkorumpovaných politiků, nepoctivých podnikatelů či podplacených úředníků.

Cílem této mapy je vytvořit platformu, v níž se můžete jako občané vyjádřit k projektům, které jsou realizovány ve vaší blízkosti. Mapa vám dá prostor ukázat na nepravosti, které se při realizaci projektů udály, a naopak vyzdvihnout ty projekty, kde vše proběhlo poctivě a dotace měly pozitivní dopad na veřejný prostor.

Jak to funguje?

  1. Víte o projektu financovaném z EU ve vašem okolí?
  2. Najděte ho na mapě a napište do formuláře svůj názor – pozitivní (projekt pomohl) či negativní (projekt byl zbytečný, předražený atp.). Můžete přidat fotku, přesné umístění* a rozepsat pozitivní či negativní vliv projektu.
  3. My získané informace zapracujeme do mapy a zaměříme se na podezřelé projekty.
  4. Výsledkem bude informativní mapa o projektech dotovaných z EU vytvořená přímo občany ČR.

*Umístění projektů ne vždy odpovídá realitě, poskytnutá data z Ministerstva pro místní rozvoj bohužel neumožňují mapu vytvořit lépe, proto nám pomohou vaše poznatky a komentáře. Předem vám za ně děkujeme.




Klinutím vyberte dotaci.


Etický kodex vkládání příspěvků:

  1. Dodržování platných zákonů České republiky.
  2. Zákaz zneužívání diskuze ke spamování nebo komerčním aktivitám. Smazány budou spamy, opakovaně vložené příspěvky a reklamy.
  3. Dodržování slušného chování. V mapě budou uveřejněny jen ty příspěvky, které neobsahují nadávky, vulgrarismy, lži, pomluvy a zavádějící informace.
  4. Uvádění citací. V případě citace textu či posílání fotografií uvádějte zdroj.

Projekt byl zpracovaný s podporou Nadačního fondu rodiny Orlických.