• prosinec 2001

    Soutěž o Unipetrol vyhrál Agrofert miliardáře Andreje Babiše. A to přesto, že nabídl jen 11,7 miliardy, zatímco britský Rotch 14,5 miliardy korun. Tehdejší premiér a současný prezident Miloš Zeman vysvětloval, proč vláda nedbala na doporučení privatizační komise: „Společnost Rotch není strategickým investorem, ale pouze překupníkem. Nehledě na to, že nás varovala zkušenost z Gdaňska, kde nejdříve tato společnost s velkou slávou za 500 milionů dolarů privatizovala rafinerii a pak začala smlouvat a žádat jenom 300 milionů dolarů, na což, pokud vím, polská vláda přistoupila.“
  • září 2002

    Babiš za Unipetrol nezaplatil, požadoval nižší cenu, ale neuspěl. Fond národního majetku proto vyzval Agrofert, aby zaplatil do konce září. To se nestalo a kabinet Vladimíra Špidly rozhodl o vyhlášení nové soutěže.
  • listopad 2002

    Vláda Vladimíra Špidly (ČSSD) rozhodla, že vypíše novou soutěž na privatizaci Unipetrolu. Chemický holding měl být podobně jako v první soutěži privatizován v celku.

  • březen 2003

    Odposlechy Bezpečnostní informační služby (BIS) upozornily na blízký vztah Andreje Babiše a Stanislava Grosse (ČSSD), ministra vnitra v Zemanově vládě, která neúspěšně privatizovala petrochemický gigant Unipetrol do rukou Babišova Agrofertu. Podle odposlechů Babiš často volal Grossovi na jeho soukromý telefon, a to i pozdě večer.
  • duben 2004

    Vláda Vladimíra Špidly vyřadila v soutěži o Unipetrol ze šesti platných nabídek tři (slovenskou Penta Finance, ruský Tatněft a kazašské státní společnosti KazMunaiGas). Do užšího výběru postoupily předběžné nabídky polské společnosti PKN Orlen (podporované Agrofertem), maďarské MOL a firmy Shell. Konečnou nabídku podala pouze firma PKN Orlen (11,3 miliardy korun za 63 % podílu v Unipetrolu a 1,7 miliardy za pohledávky České konsolidační agentury vůči Unipetrolu). Tuto nabídku Špidlova vláda přijala v dubnu 2004, prodej byl dokončen v roce 2005 za vlády Stanislava Grosse (ČSSD).
  • říjen 2005

    Polský premiér Marek Belka vypovídal v kauze Unipetrol. Krakovští státní zástupci šetřili podezření z korupce při privatizaci Unipetrolu polskou firmou PKN Orlen. Podle výpovědí před komisí polského parlamentu mělo být rozděleno na úplatcích mezi české a polské politiky 42 milionů eur (asi 1,2 miliardy korun). Polská média spekulovala o dohodě Babiše a vlivného polského miliardáře Jana Kulczyka – Babiš měl zařídit, aby česká vláda prodala Unipetrol Polákům, a Kulczyk přesvědčit polskou vládu, aby potom státní PKN Orlen prodal vybrané firmy z Unipetrolu Babišovi za nízkou cenu. Podezření se neprokázala.
  • říjen 2005

    Čeští poslanci zřídili vyšetřovací komisi, která měla objasnit okolnosti privatizace Unipetrolu. V době, kdy ODS navrhovala vznik komise, se její místopředseda Ivan Langer sešel s Babišem v pražské restauraci Belle Epoque. Babiš měl být přitom jedním z hlavních svědků, ODS chtěla kvůli podezření z korupce mimo jiné vyšetřit kontakty mezi Babišem a představiteli ČSSD.
  • 2006

    Začínají práce na rekonstrukci objektu na území Kačerovy Lhoty, kde má vzniknout „zázemí pro nadstandardní ubytování, pořádání firemních akcí i trávení volného času“.
  • 1. 12. 2007

    ZZN AGRO Pelhřimov, s. r. o., mění právní formu na akciovou společnost, ale nadále patří do holdingu Agrofert.
  • 15. 2. 2008

    Firma ZZN AGRO Pelhřimov, a. s., se přejmenovává na Farmu Čapí hnízdo, a. s. Její akcie jsou převedeny na takzvané akcie na majitele. Není jasné, kdo je ovládající osobou.

  • květen 2008

    Andrej Babiš se schází s šéfem Úřadu na ochranu hospodářské soutěže Martinem Pecinou v autocentru Mercedes Forum na pražském Chodově.
  • 20. 8. 2008

    Výbor Regionální rady ROP Střední Čechy schválil dotaci 50 milionů korun pro Čapí hnízdo.

  • Jaro 2009

    Agrofert si kupuje Agropol. Vzniká tak společnost, která ve své oblasti patří k největším ve střední a východní Evropě. Akvizici musel kvůli tomu posvětit Úřad na ochranu hospodářské soutěže, tehdy vedený Martinem Pecinou.
  • 28. 7. 2009

    Francouzská právní firma D&B Legal Artwell doporučuje Andreje Babiše jako příkladného klienta, který nemá žádné vroubky, firmě ALEMÁN, CORDERO, GALINDO & LEE (dále jen ALCOGAL). Jde o právnickou firmu se sídlem v Panamě, která se živí mimo jiné zakládáním offshore firem a struktur.
  • 29. 7. 2009

    Andrej Babiš podepisuje standardizovaný formulář o založení firmy na Britských Panenských ostrovech, dostává na výběr ze tří názvů: BOYNE HOLDING LTD, BLAKEY FINANCE LTD nebo AXIMA FINANCE LTD. Zároveň čestně prohlašuje, že jeho peníze nepocházejí z žádných kriminálních aktivit, a přikládá fotografii ze svého cestovního pasu.
  • 7. 8. 2009

    Založení britskopanenské společnosti BLAKEY FINANCE LIMITED, ředitelem (který se následně objevuje ve stovkách dalších firem) je jmenován Fernando A. Gil, jediným vlastníkem 50 000 akcií je Andrej Babiš.

    Nastrčený ředitel zároveň uděluje plnou moc Andreji Babišovi, aby mohl firmu zastupovat.

  • 10. 8. 2009

    Založení další ze série offshore firem, tentokrát BOYNE HOLDING LLC ve Washingtonu D.C., jejímiž řediteli jsou jmenováni Edgardo E. Díaz a María Vallarino A., přičemž 100 % akcií po vložení 1000 dolarů vlastní Andrej Babiš.

    Založení poslední firmy z offshore struktury, monacké SCP Bigaud, za kterou vyřizuje poštu její sídlo v Monte Carlu z adresy společnosti, jež zakládá skořápkové firmy. Podílníky v SCP Bigaud jsou z 99,9 % washingtonská (Babišova) BOYNE HOLDING a z 0,1 % osobně Andrej Babiš.

  • 21. 8. 2009

    Ředitel BLAKEY FINANCE Fernando A. Gil prohlašuje, že Andrej Babiš má omezenou plnou moc jednat za firmu.
  • 24. 8. 2009

    Panamská právní firma ALCOGAL posílá francouzské právnické kanceláři D&B Legal Artwell dokumenty k BLAKEY FINANCE, firmě jejího klienta Babiše.
  • 21. - 28. 8. 2009

    Francouzští právníci z D&B Legal Artwell se dotazují kolegů z ALCOGAL na dodání úředně ověřených dokumentů svých klientů Andreje Babiše a Radovana Vítka. Konkrétně se jedná o dokumenty k založení společností na Britských Panenských ostrovech a ve Washingtonu D.C. U Babiše šlo o BLAKEY FINANCE (BVI), u Vítka o JUSTSAY HOLDING LLC, ELYPSE HOLDING LLC, AXIOM HOLDING LLC a MANDRAGORA HOLDING LLC (Washington).

    Právníci z D&B Legal Artwell se dále dotazují, jaký je vývoj v případě založení Babišovy washingtonské BOYNE HOLDING. ALCOGAL promptně odpovídá, že s jejím založením nastaly komplikace, dokumenty obratem posílají.

  • 2. 9. 2009

    ALCOGAL posílá právníkům z D&B Legal Artwell vyúčtování za služby pro jejich klienty Andreje Babiše a Radovana Vítka – čtyřikrát washingtonské LLC pro Vítka, jednou pro Babiše a jednou britskopanenské LTD pro Babiše.

    Zároveň ověřují, že je korespondentem BLAKEY FINANCE lucemburská společnost ELFIM CONSULTING, která o sobě uvádí, že poskytuje účetní i sekretariátní služby a daňové poradenství.

  • 3. 9. 2009

    Francouzská D&B Legal Artwell píše panamské ALCOGAL ohledně bankovních účtů pro BLAKEY FINANCE a pro „SCP Bigaud, dceřinou společnost BOYNE“. U Société Générale Private Banking v Monaku otevírají francouzští právníci dva bankovní účty, jeden pro BLAKEY FINANCE a jeden pro SCP BIGAUD, od ALCOGALu k tomu potřebují podpisy nastrčených ředitelů. Jenže narážejí na problém – dokumenty k otevření bankovních účtů musí podepsat majitelé firem, tedy v obou případech Andrej Babiš. Dá se tak předpokládat, že banka Société Générale věděla, kdo je skutečným majitelem obou účtů.
  • 17. 9. 2009

    Andrej Babiš chce navýšit počet akcií v BLAKEY FINANCE. Od jeho francouzských právníků přišel do ALCOGALu e-mail, v němž se vysvětluje, že jejich klient se rozhodl do společnosti přispět částkou 15 milionů eur (což tehdy představovalo 381 milionů korun). Počet akcií se ale musí navyšovat v dolarech – BLAKEY FINANCE tak získá 22 160 000 dolarů. A držitelem všech akcií zůstává Babiš.

    V ten samý den posílá francouzská D&B Legal Artwell kolegům v ALCOGALu „Dohodu o půjčce“ mezi BLAKEY FINANCE a BOYNE HOLDING. Podmínkou půjčky v hodnotě 15 milionů eur je, že BOYNE tyto peníze poskytne své dceřiné společnosti SCP Bigaud na nákup specifických nemovitostí ve Francii – jmenovitě „Chateau Bigaud“ a „Casa Bigaud“ – o celkové rozloze 3 hektary a 8 arů. Půjčka je splatná v září 2019 a je na ni nastavený 4% úrok.

  • 25. 9. 2009

    Kupní smlouva mezi AD+VENTURES FRANCE a SCP Bigaud na nákup 16 nemovitostí v Mougins, včetně Chateau Bigaud a Casa Bigaud.
  • 6. 10. 2009

    Nastrčený ředitel BLAKEY FINANCE schválil navýšení akcií v hodnotě 22 milionů dolarů. Na dotaz ALCOGALu, zda bude Babiš jejich výsostným majitelem, francouzští právníci D&B Legal Artwell odpovídají: „Ano, pan Babiš bude držitelem všech akcií.“
  • 3. 11. 2009

    ALCOGAL odesílá francouzským právníkům účet za navýšení počtu akcií.

  • 9. 11. 2009

    Panamská právní firma ALCOGAL potvrzuje navýšení počtu akcií BLAKEY FINANCE na 22 160 000 akcií v hodnotě jednoho dolaru, majitelem všech je Babiš (15 mil EUR = 22,16 mil USD)
  • březen 2010

    ALCOGAL provádí takzvanou kontrolu dodržování předpisů, která je mu dána zákonem a má zabraňovat praní špinavých peněz. Výsledkem kontroly je označení Andreje Babiše za vysoce rizikového klienta, zatím však nikoli za politicky exponovanou osobu.

  • 12. 4. 2010

    Dohoda o přenesení dluhu (změna dlužníka): BLAKEY FINANCE převádí dluh 1 750 000 eur u Société Générale Private Banking Monaco na SCP Bigaud, přičemž jako prostředník zde figuruje SOGELIFE (součást Société Générale), u níž si BLAKEY uzavřela životní pojištění, kterým zároveň ručí za splácení této půjčky. Peníze jsou určeny k nákupu pozemku nad Chateau Bigaud, kde se v té době nachází jen kovová brána a upravený trávník.
  • 15. 4. 2010

    Kupní smlouva mezi REGIS GROUP FRANCE a SCP Bigaud na nákup dalších dvou nemovitostí v Mougins.
  • květen 2010

    Prezident Václav Klaus vetoval novelu zákona o ochraně ovzduší, která zvyšovala podíl biosložek povinně přimíchávaných do motorové nafty a benzinu. Babišovi to zničilo půlroční lobbistickou práci mezi poslanci a ohrozilo budoucnost jeho nového závodu na zpracování řepky Preol v Lovosicích. Babiš podepsal tiskové prohlášení Agrofertu, kde stálo: „V rámci osobní prestiže a války s EU prezident ČR poškodil domácí zemědělce, výrobce biopaliv i image České republiky a vystavil ji možným sankcím za neplnění závazků.“
  • květen 2010

    Poslanci přehlasovali veto prezidenta Klause. Ačkoli do sněmovních voleb zbývaly už jen dva týdny a jevilo se jako nemožné, že by sněmovna mohla ještě prezidentské veto přehlasovat, Babišovi se to povedlo. Na návrh tehdejšího místopředsedy ČSSD Bohuslava Sobotky byla poslední schůze přerušena, poslanci se však sešli po několika dnech ještě jednou, pouhý den před volbami. Svolat jednání v tak krajním termínu kvůli banálnímu zákonu, to se nikdy předtím a nikdy potom už nestalo.
  • 7. 9. 2010

    Société Générale Private Banking Monaco píše na žádost Andreje Babiše doporučující dopis ohledně jeho osoby: „Je cenným klientem naší banky od 10. září 2009“ (tedy od založení účtů jeho offshore firem).
  • 26. 7. 2011

    Právníci z ALCOGALu se připravují na pravidelné prověření činnosti svých rizikových klientů – jedním z nich je i Andrej Babiš.
  • září 2011

    Druhý nejbohatší muž Česka poskytl Hospodářským novinám rozhovor o tom, že naše země se změnila v Palermo, v němž vládne mafie, korupční systém zbytněl tak, že umožňuje rozkrádat státní majetek po miliardách, zapojena je do něj i policie a justice. Současně řekl, že nastal čas začít se proti tomu bouřit. Rozhovor měl velký ohlas, majitele Agrofertu podpořila řada podnikatelů, následovalo několik dalších Babišových mediálních vystoupení: na serveru iDnes, v Hyde Parku na ČT24 či v Show Jana Krause na TV Prima.
  • říjen 2011

    Babiš mluvil o tom, že sám do politiky jít nechce, chce jen spojit lidi, kteří chtějí něco změnit. Přesto nechal Úřadem průmyslového vlastnictví zaregistrovat několik ochranných známek, jež pracovaly s názvy Akce nespokojených občanů nebo zkratkou ANO 2011.
  • 28. 10. 2011

    Francouzská právní firma AUREA (nahrazuje D&B Legal Artwell) požaduje po ALCOGALu podpis nastrčeného ředitele BLAKEY FINANCE a kopii jeho pasu pro monackou banku Société Générale Private Banking. Banka zároveň potvrzuje, že Andrej Babiš je u ní veden jako „agent“, který může společnost BLAKEY zastupovat.

    ALCOGAL provedl prověření klienta a zjistil následující: Andrej Babiš byl vyšetřován za pochybení při správě cizího majetku, za neoprávněné nakládání s ním, kvůli nelegálnímu převzetí kontroly nad chemičkou Lovochemie byl následně vyšetřován z korupce v kauze privatizace Unipetrolu a o rok později byl opět vyšetřován za podíl na tunelování Čepro a. s. „Obvinění popřel.“ Zaměstnanci ALCOGALu ve své interní komunikaci současně konstatují, že se „ukázalo, že pan Andrej Babiš založil 20. října 2011 občanské hnutí, ačkoli tvrdil, že do politiky nepůjde“.

  • květen 2012

    Bylo zaregistrováno politické hnutí ANO 2011, které navázalo na sdružení Akce nespokojených občanů, založené v roce 2011 Babišem, jenž se stal jeho předsedou.
  • 2013

    Andrej Babiš v tomto roce nakupuje korunové dluhopisy za 1,252 miliardy korun. Podle novinářky Lenky Zlámalové ale nemohl mít tolik peněz. „K tomuto výsledku se dá jednoduše dojít z veřejně dostupných zdrojů, konkrétně majetkových přiznání. Podle nich si Andrej Babiš v letech 2014 a 2015 dohromady vydělal 416 milionů korun čistého. Pokud tedy sám v HN tvrdí, že jeho celkové zdaněné příjmy mezi lety 1993 a 2015 dosáhly 1,526 miliardy korun, do roku 2013, kdy prokazatelně kupuje první várku dluhopisů za 1,252 miliardy korun, si oficiálně vydělal jen zmíněných 1,11 miliardy korun zdaněných příjmů. Na nákup dluhopisů tedy neměl dost peněz.“ Babiš se později opravil a přidal další miliardu z prodeje akcií v letech 2009 až 2011.
  • 8. – 11. 3. 2013

    Société Générale Private Banking Monaco potřebuje podpis nastrčeného ředitele BLAKEY FINANCE, protože se změnila sazba životního pojištění u SOGELIFE. V kopii e-mailu je uveden Andrej Babiš (babis@agrofert.cz). Zároveň je potřeba, aby nastrčený ředitel BLAKEY tuto změnu odsouhlasil, dokument podepsal a „na druhou stránku dolů napsal ‚Lu et approuvé‘“ („četl jsem a souhlasím“).
  • 2. 5. 2013

    BLAKEY FINANCE podává do SOGELIFE žádost o vytažení 90 000 eur z životního pojištění, u kterého se změnily podmínky. Podepsán Andrej Babiš a nastrčený ředitel BLAKEY.
  • červen 2013

    Babišova skupina Agrofert koupila společnost Mafra, která vydává Mladou frontu DNES, Lidové noviny a provozuje i server iDNES.cz či hudební televizi Óčko.
  • 1. 7. 2013

    Nastrčený ředitel BLAKEY FINANCE schvaluje, aby firma zastavila svá aktiva bance Société Générale Private Banking Monaco výměnou za půjčku 8 000 000 eur. „Pan Babiš Andrej je ze své pozice zplnomocněnce oprávněn podepisovat veškeré dokumenty“ týkající se této zástavy. Podepsaný dokument posílá ALCOGAL francouzské AUREA.
  • 28. 7. 2013

  • říjen 2013

    V předčasných volbách do Poslanecké sněmovny získalo hnutí ANO 18,65 % hlasů, se 47 mandáty se stalo druhou nejsilnější stranou.
  • 30. 10. 2013

    Nastrčený ředitel BLAKEY FINANCE schvaluje, aby firma zastavila svá aktiva bance Société Générale Private Banking Monaco výměnou za půjčku 4 000 000 eur. „Pan Babiš Andrej je ze své pozice zplnomocněnce oprávněn podepisovat veškeré dokumenty“ týkající se této zástavy (dokument, který máme k dispozici, není podepsaný, pozn. red.).
  • leden 2014

    Babiš se stal ministrem financí a místopředsedou vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD), tvořila ji koalice ČSSD, ANO a lidovců.
  • 2. 10. 2014

    Andrej Babiš se objevuje na seznamu politicky exponovaných nebo rizikových klientů ALCOGAL – je označen za vysoce rizikového klienta a zároveň za politicky exponovanou osobu.
  • 22. 12. 2014

    Rezoluce jediného podílníka v BLAKEY FINANCE (Andreje Babiše) o likvidaci společnosti a plán likvidace. Likvidátorem je určena francouzská AUREA. BLAKEY deklaruje, že nemá žádná aktiva ani pohledávky.
  • 22. 1. 2015

    Zpráva o finalizaci rozpuštění firmy BLAKEY FINANCE.
  • 13. 7. 2015

  • listopad 2015

    Policie obdržela trestní oznámení kvůli areálu Čapí hnízdo. Jeho podstatou bylo podezření na podvod při čerpání evropské dotace určené pro malé a střední podniky: koncern Agrofert měl účelově převést Čapí hnízdo na jiného vlastníka, krytého listinnými akciemi na majitele, protože by dotaci padesát milionů korun z Regionálního operačního programu Střední Čechy jako velký podnik nedostal.
  • březen 2016

    Kvůli Čapímu hnízdu byla svolaná mimořádná schůze sněmovny, Babiš uvedl, že majiteli akcií v inkriminované době byly jeho dospělé děti Adriana a Andrej a bratr jeho současné manželky Martin Herodes.
  • květen 2016

    ALCOGAL posílá svému compliance oddělení (kontrola dodržování zákonů) důležité upozornění: „O následujících firmách jsme našli negativní informace, nebo jsou jejich koneční vlastníci vysoce rizikové osoby, nebo provozují rizikové aktivity.“ Compliance oddělení má zvážit, jak se společnostmi nadále naložit. Jedná se o Babišovu washingtonskou společnost Boyne Holding LLC a o dalších pět washingtonských firem (čtyři z nich patří Radovanu Vítkovi).
  • 19. 7. 2016

    ALCOGAL podává na Andreje Babiše Finančnímu úřadu na Britských Panenských ostrovech takzvaný SAR (Suspicious Activity Report neboli Zprávu o podezřelé aktivitě), protože začal být v Česku vyšetřován v souvislosti s dotačním podvodem v kauze Čapí hnízdo. V kolonce pro důvody k podání SAR je zaškrtnut „Podvod“. Důvodem, proč tuto zprávu firma podává až po zaniknutí firmy BLAKEY FINANCE, je podle jejích slov nepořádek v papírech.
  • 20. 7. 2016

    Finanční úřad na Britských Panenských ostrovech potvrzuje přijetí SAR, který ALCOGAL podal na Babiše.
  • 19. 12. 2016

    Babišova washingtonská BOYNE HOLDING převádí svůj podíl v SCP Bigaud na Moniku Babišovou, která nyní v této firmě vlastní 99,9 % akcií, její manžel stále vlastní 0,1 %.
  • leden 2017

    Poslanci schválili novelu zákona o střetu zájmů přezdívanou Lex Babiš. Její podstatou bylo, že firmy, ve kterých mají alespoň čtvrtinový podíl členové vlády, nebudou mít přístup k veřejným zakázkám, nenárokovým dotacím a investičním pobídkám a nemohou vlastnit rozhlas, televizi nebo periodický tisk. Schválena byla napodruhé, prezident Zeman v prvním kole novelu vetoval.
  • únor 2017

    Babiš vložil akcie svých firem Agrofert a SynBiol do svěřenských fondů s názvy AB private trust I a AB private trust II. Podle kritiků tím však problém střetu zájmů nevyřešil, protože zůstal „konečným uživatelem výhod“.
  • květen 2017

    Prezident Zeman odvolal Babiše z vlády, stalo se tak na žádost jejího předsedy Sobotky. Ten jako důvod uvedl skandály neodvádění daní a úkolování novinářů v Babišem vlastněných médiích.
  • říjen 2017

    ANO drtivě vyhrálo sněmovní volby, získalo 29,64 % hlasů, druhá ODS obdržela něco přes 11 % hlasů.
  • prosinec 2017

    Prezident Zeman jmenoval Babiše premiérem. Vláda nezískala důvěru sněmovny, podala demisi, v níž vládla dál.
  • 18. 12. 2017

    Zpráva pro úřad, který dohlíží na udělování licencí firmám (Department of Consumer and Regulatory Affairs) pro District of Columbia: BOYNE HOLDING nespecifikuje, co je jeho předmětem podnikání, uvádí stejnou adresu jako jeho dceřiná firma SCP Bigaud, tedy v Monaku, a jeho ředitelem je Jakub Šíp, právník Agrofertu, který se mimo jiné staral o chod Babišovy restaurace Paloma v Mougins.
  • červen 2018

    Prezident Zeman jmenoval Babiše podruhé premiérem, menšinový kabinet byl složen ze zástupců ANO a ČSSD, podpořili jej komunisté.
  • 13. 6. 2018

    Andrej Babiš převádí svůj podíl 0,1 % v SCP Bigaud na Moniku Babišovou, ta následně převádí svých 99,9 % akcií na firmu I.M.O.D.I.M. a zbylých 0,1 % na firmu I.M.O.R.E.P. (ta tehdy spadala skrze firmu IMOBA pod SynBiol, jenž byl součástí Babišova svěřenského fondu).
  • 24. 7. 2018

    Rozpuštění washingtonské BOYNE HOLDING poté, co firma „splní všechny své závazky“, vyrovná dluhy a ukončí veškeré své aktivity.
  • srpen 2019

    Konsolidovaná výroční zpráva akciové společnosti SynBiol za rok 2018 poprvé uvádí firmu SCP BIGAUD, Société civile particulière, se sídlem Monaco Business Center 20 Avenue du Gabian de Fontvieille 98 000 Monte Carlo – podle databáze Impérium AB je sekundární sídlo SCP Bigaud na adrese 174 CHEMIN DE BIGAUD 06250 MOUGINS. Společnost SCP BIGAUD je ze 100 % vlastněná firmou I.M.O.D.I.M. SARL (adresa Chemin de la Mougine, 06250 Mougins, France) a I.M.O.D.I.M. SARL je ze 100 % vlastněná firmou IMOBA, a. s. Výroční zpráva uvádí: „Kladný konsolidační rozdíl souvisí s akvizicemi realizovanými v roce 2018, především společnostmi ADRIA TECHNIKA, d. o. o., ASTRATEX, s. r. o., LINETECH SPÓŁKA AKCYJNA a SCP BIGAUD, Société civile particulière.“
  • září 2019

    Dozorující státní zástupce Jaroslav Šaroch navrhl, aby bylo stíhání Babiše a dalších v kauze Čapí hnízdo zastaveno.
  • prosinec 2019

    Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman zrušil předchozí rozhodnutí dozorujícího státního zástupce Šarocha a znovu tak otevřel kauzu Čapí hnízdo. Učinil tak jen v případě dvou ze šesti stíhaných osob – Andreje Babiše a dotační manažerky Čapího hnízda Jany Mayerové (nyní Nagyové). Kriminalisté v září 2021 znovu navrhli Babiše a Nagyovou obžalovat.
  • prosinec 2019

    České úřady obdržely finální verzi auditní zprávy Evropské komise (DG Regio, regionální fondy), kde se píše, že Babiš je ve střetu zájmů, přestože firmy vložil do svěřenských fondů. Podle komise byly tyto fondy jen pokus, jak obejít zákon o střetu zájmů, a Babiš firmy nadále ovládá.
  • leden 2020

    Evropská komise připravila další audit zaměřený na střet zájmů Babiše, tentokrát ho zpracoval DG Agri (zemědělské fondy) a střet zájmů rovněž potvrdil.
  • červen 2020

    Evropský parlament schválil rezoluci, podle které premiér Babiš stále kontroluje své firmy a zároveň má vliv na rozdělování evropských peněz v České republice. Česká vláda reagovala usnesením, že europoslanci se textem částečně vměšují do vnitřních záležitostí členského státu.
  • 12. 11. 2020

    I.M.O.R.E.P. převádí svůj 0,1% podíl v SCP Bigaud na firmu I.M.O.D.I.M. – tím pádem se I.M.O.D.I.M. stává stoprocentním vlastníkem monacké firmy.
  • 3. 12. 2020

    Rozpuštění SCP Bigaud - firma zanikla sloučením s I.M.O.D.I.M.