Ministerstvo spravedlnosti patří mezi resorty s nejmenšími reklamními náklady v médiích. Jejich inzerce se objevuje pouze u vydavatelského domu Mafra. Až do roku 2014 ministerstvo téměř vůbec neinzerovalo (kromě 2010, kdy zaplatilo tři tisíce korun a o rok později čtrnáct tisíc MF Dnes). 

Nejvíc peněz na reklamu ministerstvo utratilo v roce 2014 za působení Heleny Válkové, tehdy ještě nestraničky nominované do funkce hnutím ANO (Válková se stala členkou ANO v roce 2015). Přes 1,1 milionu korun dostalo Babišovo vydavatelství Mafra, konkrétně server iDnes.cz. V roce 2014 ministerstvo spravedlnosti rozjelo i projekt na vytvoření portálu Justice.cz, který byl spolufinancován z fondů Evropské unie. Pak se inzerce ministerstva objevila až v roce 2016, a to necelých 200 tisíc korun opět pro Mafru.

Ministerstvo spravedlnosti jsme požádali o vysvětlení, proč spolupracovalo pouze s Mafrou a kdo u nich rozhoduje o zadávání inzerce. Tiskový mluvčí Vladimír Řepka odpovědi přislíbil, ale do uzávěrky tohoto článku nám poslal jen strohé konstatování:

„Na Vaše doplňující dotazy není možné odpovědět obratem, vyžadují poptávané informace doslova vypátrat od kolegů, kteří již na tiskovém oddělení / kanceláři člena vlády nepracují. Jinými slovy není jednoduché zjistit odpovědi na ‚historické‘ dotazy, díky za pochopení.“

*Kruhový graf jsme pro ministerstvo spravedlnosti nepřipravili, protože si placenou reklamu zaplatilo pouze ve vydavatelství Mafra.